Hálózatépítés

Belső hálózatok építése

  • Teljes hálózati megoldásokat kínálunk. Akár vezetékes (LAN), akár vezeték nélküli, úgynevezett WLAN hálózatok kiépítését is vállaljuk.

  • Ezenfelül vállalunk helyi szerverek kialakítását.

És hogy ez nekem miért is lenne fontos?

A hálózatok építésének a célja az erőforrások megosztása. Viszonylag egyszerűen építhető egy néhány gépből álló irodai hálózat, ami lehetővé teheti, hogy egy kiszolgáló számítógép –a szerver biztosítsa ugyanazoknak a fájloknak, ill. adatoknak a használatát valamennyi munkaállomás –kliens számára. Az ezredfordulón követelményként jelentkezik az irodai és intézményi hálózatok nyitottsága, azaz kívülről való elérhetősége, másfelől a világháló elérése a kliensek részére, ezzel együtt a biztonság megteremtése, az illetéktelenek távoltartása.
Például a helyi céges szerverrel könnyen megoldható, a belső céges kommunikáció, (pl.: minden egyes dolgozójának, belső saját e-mail cím) Kényelmesebbé teszi a munkát, mivel megoldható, hogy a gyakran használt programok (office, céges ügyféladatbázisok) bármelyik gépről elérhetőek legyenek. Alkalmazottja, a cégénél bármelyik számítógéphez ül le dolgozni, mindig megtalálja a személyes mappájában található állományokat. Egyéni jogosultsági rendszerek, melyek biztosítják, hogy a főnöki dokumentumokhoz, csak a kellő jogosultsággal rendelkező személy ek férhessen hozzá. A belső hálózaton létrehozott e-mailes kommunikáció tovább megoldja, hogy az adott vállalkozásnak hiába csak egy e-mail címe van, a szerver mégis oda továbbítja a levelet a belső hálózaton belül, akinek szól. Kialakítható a cégen belül több részleg is, melyek természetesen kommunikálhatnak egymással. A közösen használt programok lehetővé teszik, hogy ha cégénél már több gépen fut ugyan az a program, és például le szeretné cserélni egy újabb office csomagra, nem kell az összes gépen egyesével lecserélni és feltelepíteni az újat, hiszen a központi szerveren, azaz csak azon az egy gépen kell a telepítést elvégezni, és a többi számítógép a következő bekapcsolásnál, már az újabb, frissebb programokkal tud dolgozni. Megoldható, hogy alkalmazottjai aktuális munkájáról állandó biztonsági mentés készüljön, így elkerülhető a véletlen törölt adatok költséges visszaszerzése, hisz csak a helyi szerverről a biztonsági mentést kell visszamásolni. Ez nem kevés időt, és pénzt takarít meg Ön, és cége számára. Ezenfelül vállalunk teljes hálózati topológia tervezést, és kivitelezést. Néhány szó a vezeték nélküli hálózatokról Mire tudom én mindezt használni? A vezeték nélküli hálózattal, megoldható, hogy cége fizikailag is több különálló egységből álljon. Pl.: vagy egy porta részleg, és van az adminisztrációs részleg. Ez a két részleg általában fizikailag is el van különítve. Ilyenkor költséges lenne, az egész telephelyén keresztül kiépíteni egy vezetéken alapuló hálózatot. Ilyenkor gazdaságosabb megoldás, egy úgynevezett WLAN eszköz, azaz vezeték nélküli hálózati eszköz. Így ezután persze a vezeték nélkül csatlakozott részleg ugyan úgy tagja lesz cége belső számítógépes hálózatának. Ezzel a technológiával akár 300-500 m is áthidalható, és esetenként akár több km is.